Svenska

)

MEDIGOO Oyj:s lösning på hälsoproblem

MEDIGOO erbjuder människor ett snabbt svar på sina hälsoproblem med snabba hälsotillståndstester och välbefinnande gentester. Den nuvarande portföljen med dussintals aktiva produkter erbjuder lösningar för flera målgrupper. Testerna ger konsumenten möjlighet att testa saker på sig själv eller sina nära och kära som tidigare bara gick att göra med läkarremiss i laboratorier. Konsumenter kan testa sig själva för sjukdomar som är känsliga (könssjukdomar) och bekräfta vikten av att uppsöka läkare (CRP, Borreliosis bloddroppetest, Helicobacter känd som magsårsbakterier). De mest sålda testerna för tillfället är STD-testkategorin och drogtester. Testerna är lätta att använda, testresultaten syns snabbt hemma och tillförlitligheten är i samma kategori som tester som utförs i laboratorier.

MEDIGOOs produkter stöds av två trender: Konsumenter idag är mycket intresserade av sin egen hälsa och de tar ett större ansvar för att mäta sin egen hälsa. Corona har infört självtestning för alla.

Marknadspotential

Konsumenter som tar ansvar för sin egen hälsa och utveckling av självtestande produkter kommer att ta marknadsandelar från marknaden för traditionella laboratorietesttjänster avseende testning av grundläggande frågor. Dessutom, enligt våra fynd, skapar självtester en helt ny marknad med produkter som tidigare bara var möjliga att testa i ett laboratorium, om än där.

Kommersialisering

Företaget började kommersialisera självtestprodukter 2015. Sedan dess har distributionsnätverket utökats systematiskt och täcker för närvarande långt över hälften av de finska apoteken, och produkterna finns även i tio nätbutiker i Finland, Sverige, Storbritannien, Spanien , Italien, Frankrike och Tyskland. Webbplatsen Medigoo.com har mer än 20 000 organiska (icke-betalda) besökare per månad och nästan 30 000 organiska sidvisningar per månad.

MEDIGOOs mål är att fortsätta öka försäljningen i Finland (apotek, friskvårdsbutiker) med riktad marknadsföring. Ett lika viktigt mål är att utveckla distributionskanaler i Europa utöver Finland. Diskussioner pågår med distributörskandidater i Europa.

Det långsiktiga målet för bolagets tidiga aktieägare är att få bolagets aktier noterade på en lämplig marknadsplats. Som ett resultat av detta ändrade bolaget sin bolagsform från aktiebolag till aktiebolag i december 2021, för att öka kapaciteten. Detta medförde betydande ytterligare krav på finansförvaltningen och det var möjligt att bemöta det med det utmärkta arbetet av vårt ekonomiska team. Fördelen är att bolaget på grund av det högre aktiekapitalkravet har bättre trovärdighet på hemmamarknaden, och speciellt på den utländska marknaden, där förkortningar kan användas, t.ex. PLC (Public Limited Company) och AG (Aktiegesellschaft) och istället för att behöva nöja sig med förkortningarna Ltd och GmbH.

Experterna

MEDIGOO Oyj:s kärnteam har arbetat tillsammans under lång tid. Teamet har expertis inom försäljning, teknologier, ekonomistyrning och internationell försäljning och marknadsföring. Nyckelpersonerna har tidigare erfarenhet av att bygga nätbutiker och marknadsföra sin verksamhet.

Förra året, 2022, lyckades bolagets styrelse rekrytera toppexperter som har bekräftat bolagets kunskap om konsumentmarknaden, marknadsföring och försäljning, finansiering, internationalisering och strategisk affärsutveckling. Som helhet stärker detta MEDIGOOs kunnande och stödjer det operativa arbetet i kärnteamet.

Nedan presenteras VD:n och styrelsen:

VD Mika Karilahti, Ph.D. inom teknik, har lång erfarenhet av ledande befattningar inom Nokia Sourcing-verksamhet och Samsung-försäljning, och han har också drivit ett webbhotell och senare sålt den verksamheten till Nebula. Tidigare har han även drivit en revisionsbyrå, vars verksamhet han senare sålde till en annan redovisnings- och revisionsbyrå. Hans kompetens finns inom områdena teknik, inköp, försäljning och ekonomistyrning.

Satu Seppälä, styrelseordförande sedan 2021, tidigare styrelseledamot sedan 2020. Han arbetar för Planmed-bolaget med försäljningsuppgifter till Sydamerika. Hon tillför expertis inom försäljning och medicintekniska produkter.

Jussi Kivikari, styrelseledamot, arbetar på Suomen Messut Oyj som utvecklingsdirektör. Han tillför know-how till eventmarknadsföring och B2B-försäljning.

Teemu Seppälä, styrelseledamot, arbetar i affärsutvecklingsprojekt på Newcos småföretagscenter i Helsingfors stad. Han tillför expertis till affärsutveckling.

Jukka Jokinen, styrelseledamot, arbetar i finansiella positioner hos Helsinki Partners. Han tar med sig kunskap för att finansiera.

Riitta Jantunen, styrelseledamot, arbetar på Nokia med förändringsuppgifter. Hon tillför expertis till konsumentmarknadsföring.

Kai Kunnasmaa, styrelseledamot, arbetar i internationella positioner. Han tillför expertis inom internationalisering och utveckling av distributionskanaler.

Emission av aktier:

Medigoo Oyj:s bolagsstämma har beslutat om den allmänna aktieemissionen under följande förutsättningar:

-I den allmänna emissionen erbjuds högst 600 000 aktier till teckning till en kurs av 0,90 EUR/st, motsvarande en summa av 540 000 EUR, och teckningskursen för aktierna kommer att tecknas i sin helhet till bolagets investerade obegränsat aktiefond.

Minsta teckning är 500 aktier, motsvarande 450 euro måste komma in på bolagets bankkonto.
-Rösträtten för de nya aktierna inträder efter emissionens slut, när aktierna utan dröjsmål har registrerats i bolagets aktiebok. Den nye aktieägarens rätt att utan rösträtt delta i årsstämman är dock så snart den nya aktieägaren har betalat sina aktier.
-Investeringar från medborgare och invånare i dessa länder kan inte accepteras i detta skede, eftersom vi inte har erhållit undantag från skattekontoren i länderna för att acceptera investeringar från medborgare och bosatta i dessa länder: USA, Kanada, Hong Kong, Japan, Australien .

Fortsätt för att göra en aktieteckning:

https://invest.medigoo.com/product/osakemerkinta-share-subscription-500-medigoo-oyj-kantaosaketta/