Suomi

MEDIGOO Oyj:n ratkaisu terveyshuoliin

MEDIGOO tarjoaa ihmisille nopeaa vastausta heidän terveyshuoliinsa terveydentilan pikatesteillä ja hyvinvoinnin geenitesteillä. Nykyinen kymmenien aktiivisten tuotteiden portfolio tarjoaa ratkaisuja usealle kohderyhmälle.Testit antavat kuluttajalle mahdollisuuden testata itsestään tai lähimmäisistään asioita, jotka ovat olleet aikaisemmin mahdollista tehdä vain lääkärin lähetteellä laboratorioissa. Kuluttajat voivat itse testata sairauksia, jotka ovat arkaluontoisia (sukupuolitaudit) ja varmistaa lääkärille lähtemisen tärkeyden (CRP, Borrelioosin veripisaran testi, mahahaavabakteerina tunnettu Helikobakteeri).  Myyvimmät testit tällä hetkellä ovat sukupuolitautitestien kategoria ja huumetestit. Testit ovat helppoja käyttää, testin tulokset näkyvät nopeasti jo kotona ja luotettavuus on samaa luokkaa kuin laboratorioissa tehtävillä testeillä.

MEDIGOOn tuotteita tukee kaksi trendiä: Kuluttajat ovat nykyään hyvin kiinnostuneita omasta terveydestään ja he ottavat enemmän vastuuta oman terveydentilansa mittaamisesta. Korona on tuonut itsensä testaamisen kaikille tutuksi.

Markkinapotentiaali

Kuluttajien vastuun ottaminen omasta terveydestään ja itsensä testaamisen tuotteiden kehittyminen tulevat ottamaan markkinaosuutta perinteisten laboratoriotestauksen palveluiden markkinoista koskien perusasioiden testaamista. Lisäksi havaintojemme mukaan itsetestit luovat kokonaan uutta markkinaa tuotteilla, joiden testaaminen aiemmin ei ollut mahdollista muuta kuin laboratoriossa, jos sielläkään.

Kaupallistaminen

Yhtiö aloitti itsetestaustuotteiden kaupallistamisen vuonna 2015. Tästä lähtien jakeluverkostoa on laajennettu järjestelmällisesti ja se kattaa tällä hetkellä selkeästi yli puolet suomalaisista apteekeista ja tuotteet ovat saatavilla myös kymmenessä verkkokaupassa Suomessa, Ruotsissa, Britanniassa, Espanjassa, Italöiassa, Ranskassa ja Saksassa. Medigoo.com nettisivuilla on orgaanisia (ei maksettuja) vierailijoita yli 20 000 kuukaudessa ja orgaanisia sivukatseluita (page view) lähes 30 000 kuukaudessa. 

MEDIGOOn tavoitteena on edelleen lisätä myyntiä Suomessa (apteekit, hyvinvointiliikkeet) kohdennetulla markkinoinnilla. Yhtä tärkeänä tavoitteena on  kehittää jakelukanavia Suomen lisäksi Euroopassa. Keskusteluita on menossa jakelijaehdokkaiden kanssa Euroopassa.

Yhtiön varhaisen vaiheen osakkaiden pitkäaikaisena tavoitteena on saada yhtiön osakkeet listattua sopivalle markkinapaikalle. Yhtiölle toteutettiin tämän johdosta valmiuksien lisäämiseksi muutos yhtiömuodossa osakeyhtiöstä julkiseksi osakeyhtiöksi vuoden 2021 joulukuussa. Tämä toi merkittäviä lisävaatimuksia taloushallintoon, ja siihen pystyttiin vastaamaan taloustiimimme erinomaisella työskentelyllä. Etuina on suuremman osakepääomavaatimuksen johdosta saada parempi yrityksen uskottavuus kotimaan markkinoilla, ja erityisesti ulkomaiden markkinoilla, jossa voidaan käyttää lyhenteitä mm. PLC (Public Limited Company) ja AG (Aktiegesellschaft) and sijaan, että jouduttaisiin tyytymään lyhenteisiin Ltd ja GmbH.

Osaajat

MEDIGOO Oyj:n ydintiimi on työskennelyt pitkään yhdessä. Tiimillä on osaamista myynnistä, teknologioista sekä talousjohtamisesta ja kansainvälisestä myynnistä ja markkinoinnista. Avainhenkilöillä on aikaisempaa kokemusta verkkokauppojen rakentamisesta ja niiden liiketoiminnan edistämisestä.

Yhtiön hallitukseen on onnistuttu viime vuonna 2022 rekrytoimaan huippuosaajia, joilla on vahvistettu yhtiön osaamista kuluttajamarkkinoista, markkinoinnista ja myynnistä, rahoituksesta, kansainvälistymisestä, ja liiketoiminnan strategisesta kehittämsiestä. Tämä kokonaisuudessaan vahvistaa MEDIGOOn osaamista ja tukee ydintiimin operatiivista tekemistä.

Seuraavassa toimitusjohtajan ja hallituksen esittely:

Toimitusjohtaja Mika Karilahti, tekniikan tohtori, omaa pitkän kokemuksen johtajatehtävistä Nokia Sourcing -liiketoiminnassa ja Samsungin myynnissä ja lisäksi hän on hallinnoinut Webhosting-yritystä ja myynyt sen liiketoiminnan myöhemmin Nebulalle. Aiemmin hän hallinnoi ja tilitoimistoa, jonka liiketoiminnan myi myöhemmin toiselle kirjanpito- ja tilintarkastusyhteisölle. Hänen taitonsa ovat teknologian, hankinnan, myynnin ja taloushallinnon aloilla.

Satu Seppälä, hallituksen puheenjohtaja 2021 lähtien, aiemmin hallituksen jäsen 2020 lähtien. Hän työskentelee Planmed-yhtiössä Etelä-Amerikkaan suuntautuvissa myyntitehtävissä. Hän tuo osaamista myynnissä ja lääketieteellisissä laitteissa.

Jussi Kivikari, hallituksen jäsen, toimii Suomen Messut Oyj:ssä kehitysjohtajana. Hän tuo osaamista tapahtumamarkkinointiin ja B2B-myyntiin.

Teemu Seppälä, hallituksen jäsen, toimii Helsingin Kaupungin Newco-pienyrityskeskuksessa liiketoiminnan kehityshankkeissa. Hän tuo osaamista liiketoiminnan kehittämiseen.

Jukka Jokinen, hallituksen jäsen, toimii rahoitustehtävissä Helsinki Partnersissa. Hän tuo osaamista rahoitukseen.

Riitta Jantunen, hallituksen jäsen, toimii Nokialla muutostehtävissä. Hän tuo osaamista kuluttajamarkkinointiin.

Kai Kunnasmaa, hallituksen jäsen, toimii kansainvälisissä tehtävissä. Hän tuo osaamista kansainvälistymisessä ja jakelukanavien kehittämisessä.

Osakeanti:

Medigoo Oyj:n yhtiökokous on päättänyt yleisestä osakeannista seuraavin ehdoin:

-Yleisessä osakeannissa tarjotaan merkittäväksi enintään 600.000 osaketta hintaan 0.90 eur/kpl, summana vastaten 540.000 euroa ja osakkeiden merkintähinta merkitään kokonaisuudessaan yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.
-Vähimmäismerkintä on 500 osaketta, jota vastaten 450 euroa pitää saapua yhtiön pankkitilille.
-Uusien osakkeiden äänioikeus tulee voimaan osakeannin päättymisen jälkeen, kun osakkeet on viipymättä rekisteröity yhtiön osakerekisteriin. Uuden osakkaan oikeus osallistua varsinaiseen yhtiökokoukseen ilman äänioikeutta on kuitenkin heti kun uusi osakas on maksanut osakkeensa.
-Näiden maiden kansalaisten ja asukkaiden sijoituksia ei voida ottaa vastaan tässä vaiheessa, sillä emme ole hankkineet maiden verotoimistoista waivereita ottaa sijoituksia kyseisten maiden kansalaisilta ja asukkailta: USA, Kanada, Hong Kong, Japani, Australia.

Siirry tekemään osakemerkintä:

https://invest.medigoo.com/product/osakemerkinta-share-subscription-500-medigoo-oyj-kantaosaketta/